Mon Journal,  Zien & Doen

8 dingen die ik het liefste doe als ik in Parijs ben

Al jarenlang kom ik regelmatig in Parijs en ken ik de stad al best goed (al zeg ik het zelf!). Er is nog zoveel nieuws te ontdekken, maar ik blijf ook regelmatig terugkeren naar mijn favoriete plekken in de stad. In dit blog deel ik de 8 dingen die ik het liefste doe als ik in Parijs ben.

Naar de Eiffeltoren

Wellicht heel cliche, maar meestal wandel ik als eerste vanaf het hotel door ‘ons’ buurtje richting de Eiffeltoren. Dat is een wandeling van vijftien minuten en is een echte traditie geworden. Er moet altijd even “bonjour” gezegd worden tegen de Eiffeltoren. Als dat gedaan is, is het vaak al lunchtijd en zoeken we een leuke brasserie op! Vaak is wordt dit Cafe Kleber, tegenover Trocadero of een brasserie in Rue du Commerce, vlakbij ons hotel.

Eiffeltoren

Winkelen bij Galeries Lafayette

Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann bezoek ik altijd als ik in Parijs ben. De architectuur van dit gebouw is prachtig en de koepel wordt met de feestdagen altijd prachtig versierd en is een echte blikvanger. Ik struin graag over de mode en interieur afdeling, vooral om inspiratie op te doen.

Geen plan maken

Een echt plan maak ik niet als we naar Parijs gaan. Ik vind het leuk om een beetje te verdwalen in de stad en zo nieuwe plekken te ontdekken. Ik gebruik ook bijna geen plattegrond of Google Maps als ik er ben. De straten van Parijs leiden jezelf naar de mooiste plekjes en dat is de allerleukste manier om een stad te leren kennen als je het mij vraagt.

Op ontdekkingstocht gaan

In Parijs neem ik niet heel vaak de metro. Soms pak ik de metro naar een punt en start dan mijn wandeling. Ik zorg altijd dat ik goede schoenen aan heb (altijd sneakers!). Sneakers zijn perfect voor het aankomende herfst-en winterseizoen en comfortabel om heel wat kilometers door de mooie straten van Parijs te bewandelen en nieuwe plekken te ontdekken.

Ile Saint-Louis

Franse tijdschriften kopen

Voordat we de Eurostar weer instappen om terug te gaan, koop ik altijd een stapeltje Franse tijdschriften. Ik vind het zo jammer dat deze zo lastig verkrijgbaar zijn in Nederland. Mijn favoriete zijn Vogue Paris, Marie Claire Maison en Home.

Lunchen en/of dineren bij Brasserie le Select

Als ik in Parijs ben, lunch en/of dineer ik bij Brasserie le Select. Deze iconische brasserie heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een menu dat je doet watertanden. De artistieke sfeer is door de jaren heen behouden gebleven en trekt nog steeds mensen aan om hier een boek te lezen of te schrijven. Echt een plek voor mij dus ook 🙂

Brasserie le Select Montparnasse

Een dagboek bijhouden

In Parijs schrijf ik ook veel en houd ik een dagboek bij. Waar we die dag zijn geweest, waar we gegeten en gedronken hebben, dat leuke nieuwe plekje, die ene mooie winkel…alles schrijf ik op. Mijn notitieboekje is bijna vol en is inmiddels al een hele mooi document geworden. Mijn eigen reisgids van Parijs.

Schrijven in Parijs

Naar hetzelfde hotel terugkeren

In Parijs verbleven we dertien jaar lang in hetzelfde hotel in het 15e arrondissement. Dit was een heerlijke plek tussen de locals, het personeel kende ons, het was altijd een fijn weerzien. Helaas bestaat het hotel niet meer. Daarvoor in de plaats heb ik een ander heel fijn en mooi hotel gevonden, een stukje verderop, maar met hetzelfde “thuisgevoel”. Er staat niet voor niets bij de receptie: “Bienvenue a la maison!”

Boutique hotel Maison 46 Paris

Dromen over langer in Parijs verblijven

Ik heb al heel lang een droom en dat is om langer in Parijs te kunnen blijven om daar eens goed van la vie Parisienne te kunnen proeven en een deel van mijn boek te schrijven. Ik heb nog geen idee wanneer ik dit ga doen, maar dat ik het ga doen, is wel zeker 🙂

 Poursuis tes rêves

(maak je dromen waar)

Dit blog bevat een affiliate link. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *