Jardin du Palais Royal: een oase in het hart van Parijs
Zien & Doen

Jardin du Palais Royal: een oase in het hart van Parijs

Parijs is een drukke stad, maar er zijn genoeg plekjes te vinden waar je rustig kunt zitten en genieten van al het moois om je heen. Een van de dingen die ik altijd graag doe in Parijs is wandelen door het Jardin du Palais Royal: een oase in het hart van Parijs.

Het Palais Royal

Het was een hele warme dag en ik had de nodige kilometers er al op zitten. Ik verlangde naar een plek waar ik even kon uitrusten en in de schaduw kon zitten voordat ik weer de trein naar huis zou nemen. Alleen die gedachte al maakte me al verdrietig. De laatste uren in mijn geliefde stad wilde ik onvergetelijk maken.

Colonnes de Buren Parijs

Jardin du Palais Royal architectuur

En dat gebeurde.

Ik liep langs het Louvre, stak de straat over naar de Rue Saint-Honore, langs Place Colette en het bekende cafe Le Nemours en theater La Comedie Française waar net mensen uit kwamen na een voorstelling. Ik liep een straatje in en stond op de binnenplaats van het Palais Royal waar ik oog in oog kwam te staan met zwart-witte paaltjes. Deze had ik wel eerder gezien op foto’s. Ze worden Colonnes de Buren (of Les Deux Plateaux) genoemd naar de Franse kunstenaar Daniel Buren.

Colonnes de Buren Paris

Palais Royal

Ik keek om mij heen en aanschouwde het Palais Royal. Het Palais Royal is een voormalig koninklijk paleis met bijbehorende tuin waar ik heel nieuwsgierig naar was. Waar zou deze zich bevinden? In het paleis zit tegenwoordig het Franse Ministerie van Cultuur, de Franse Raad van State en Grondwettelijke Raad. Het was druk op de binnenplaats. Iets wat ik graag wilde ontvluchtten. Ik liep rond en zag een hek met daarachter de tuin waar ik zo nieuwsgierig naar was.

De tuin van het Palais Royal

Het eerste dat ik merkte toen ik de tuin binnenstapte, dat ik binnen een paar seconden van een hele drukke plek, in een sereniteit terecht was gekomen. Wandelen door de tuin van het Palais Royal.

Het park is omsloten door prachtige herenhuizen en op de begane grond vind je winkelgalerijen. In het midden van de tuin vind je een prachtige fontein, de Pol Bury, omringd met de bekende groene stoeltjes die je ook in Jardin du Luxembourg en de Tuilerieën vindt. Ik wandelde over de paden die beschaduwd werden door de bomen, die in twee rijen en parallel aan elkaar staan. Wat een prachtige hidden gem, midden in het 1e arrondissement van Parijs! De stilte was bijna onwerkelijk. Aan het eind zag ik Café Kitsune waar je heerlijke koffie en taartjes kunt eten. Dit keer sloeg ik dat over maar de volgende keer trakteer ik me hier zeker op een eclair.

Jardin du Palais Royal: een oase in het hart van Parijs

Jardin du Palais Royal: een oase in het hart van Parijs

Ik liep richting de fontein waar mensen genietend van de zon een boek lazen of met elkaar praatten. Verder zag ik een inham met aan weerskanten prachtige rozen en bankjes. Een perfecte plek om een boek te lezen of te genieten van de rust en de zon.

Fontein Jardin du Palais Royal

Een prachtige plek die ik dus op de valreep ontdekte. Het is nu een van mijn favoriete Parijse plekjes.

Deze plek in Parijs heeft mijn hart gestolen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *