15 Feitjes over Café de Flore in Parijs
Gastronomie

15 Feitjes over Café de Flore in Parijs

Café de Flore spreekt tot de verbeelding van veel mensen. Dit café is naar mijn mening een van de meest inspirerende plekken van Parijs. En niet alleen als je een schrijver bent! Deze plek is voor iedereen de place to be als je op zoek bent naar inspiratie! En het heeft een fascinerende geschiedenis die een belangrijke rol speelt in Parijs. Ik heb 15 feitjes over Café de Flore in Parijs opgezocht, om meer te weten te komen over deze inspirerende plek!

Het legendarische Café de Flore in Parijs

Café de Flore werd geopend in 1880. De naam is afkomstig van een sculptuur van “Flora”, de godin van bloemen. Je vindt deze sculptuur aan de andere kant van Boulevard Saint Germain. Het interieur is zeer klassiek Art Deco: rode zitplaatsen, spiegels en mahonie zijn vrijwel ongewijzigd gebleven sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit cafe is een plek om te zien en gezien te worden. Veel beroemdheden en toeristen komen hier om te genieten van een drankje of een lunch.

Terras Cafe de Flore

Café de Flore is ook een populaire plek voor schrijvers en filosofen. Georges Bataille, Robert Desnos, Léon-Paul Fargue en Raymond Queneau waren allemaal stamgasten, en Pablo Picasso ook. De Chinese premier Zhou Enlai stond bekend als een frequente beschermheer van Café de Flore tijdens de Roaring Twenties in Frankrijk.

Leuke feitjes over Café de Flore

  • Café de Flore verscheen in de film The Fire Within uit 1963.
  • Het café wordt genoemd in het nummer “Et mon père 1975” van Nicolas Peyrac.
  • Amanda Lear filmde haar muziekvideo “Égal” in Café de Flore in 1981.
  • Het café was te zien in de 3e aflevering van serie 4 van Absolutely Fabulous.
  • Het cafe verscheen in de tekst van het lied L’Entarté uit 2002 van Renaud.
  • Delen van de film L’amour dure trois ans uit 2011 werden gefilmd in Café de Flore.
  • De Amerikaanse schrijver Adam Gopnik schreef een essay “A Tale of Two Cafés” (café de Flore en Les Deux Magots) waarom Café de Flore populairder was geworden dan zijn rivaal.
15 Feitjes over Café de Flore in Parijs

Het café biedt klassieke Franse gerechten. Een aanbeveling is om warme chocolademelk te bestellen. De prijzen zijn hoog, maar je bent dan ook wel op een legendarische plek! Jean Paul Sartre, Albert Camus en Simone de Beauvoir gebruikten het café als hun kantoor (daar kan ik alleen maar van dromen!).

Ook is het café is het gezicht van het intellectuele leven in de buurt. Politici, kunstenaars, intellectuelen, ontwerpers, schrijvers, ze komen allemaal naar dit café om te observeren, op zoek te gaan naar inspiratie en om elkaar te ontmoeten. De beste tijd om van de sfeer te genieten, is in de ochtend.

De stilte van de gedachten

Er is geen muziek in het café. Een Parijse insidertip: als je wilt genieten van een lunch en drankje, zoek dan een plek op de eerste verdieping van het café. Het is een bijzondere plek met een speciale ambiance. De uitbaters willen een gezellige ambiance creëren (zonder muziek, dat zou teveel storen volgens hen) en een van de redenen waarom intellectuelen dit café kiezen om te schrijven en te observeren.

Terras Cafe de Flore

Elk jaar wordt de Prix de Flore uitgereikt aan de meest veelbelovende auteur. Deze jaarlijkse prijs bestaat sinds 1994.

Ben je ooit in dit café geweest?

Cafe de Flore
172, boulevard Saint-Germain, Parijs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *