Mijn liefde voor Frankrijk
De favorieten van...

Mijn liefde voor Frankrijk

Tijdens mijn tienerjaren kwam ik voor het eerst in Frankrijk en vanaf dat eerste moment was het un coup de foudre! Daarna ging ik bijna elk jaar naar dit prachtige Bourgondische land en leerde ik meer streken en plaatsen kennen en voelde ik me al een echte Francofiel. In dit blog deel ik mijn liefde voor Frankrijk.

Zo is mijn liefde voor Frankrijk ontstaan

Mijn liefde voor Frankrijk is begonnen tijdens de vakanties in mijn jeugd die mijn ouders en ik op afwisselende plekken in het land hebben beleefd. Hoe mooi ik de Bourgogne en de Alpen ook vind, de Provence heeft vanaf de eerste minuut mijn hart gestolen. We logeerden in een aantal huisjes en vooral het huisje op het Domaine de Saint Endreol in la Motte staat nog goed in mijn geheugen gegrift.

Dit was echt Provençaals huisje met lichtroze muren en een pannendak op een prachtig park waar de boulangerie elke ochtend met een karretje vol lekkernijen langs kwam en we genoten van warme croissants en knapperige baguettes. Ook de dagtochten naar de autenthieke dorpen in de omgeving, zoals Fayence, Menton en Aups maakte diepe indruk op mij.

De mooiste plek in Frankrijk

Mijn liefde voor Frankrijk ligt echt in Parijs en de Provence/Cote d’Azur. In Parijs kom ik graag in de parken en dwaal ik graag door de straatjes van Le Marais, geniet ik van een drankje bij Cafe Bonaparte of zit ik graag in het zonnetje in het Jardin du Palais Royal. In het Zuiden van Frankrijk vertoef ik graag in Nice en maak ik graag uitstapjes naar de omliggende dorpen zoals Antibes, Saint Paul de Vence, Menton…de stille baaitjes, de prachtige natuur van het Massif l’Esterel, het is een variërend landschap dat mij nooit zal vervelen.

Menton

Het meest bijzondere moment in Frankrijk?

Het huwelijksaanzoek van mijn man onder de Eiffeltoren in oktober 2008, dat was zo’n bijzonder moment! Sindsdien is deze plek ook heel bijzonder voor ons. Mijn tweede bijzondere moment in Frankrijk was de helikoptervlucht boven Cannes in juni 2018. Dat was een lang gekoesterde droom en dan ook nog boven mijn geliefde Cote d’Azur!

Het verhaal achter mijn helikoptervlucht boven Cannes

Mijn favoriete Franse product

De baguette, een croissant, de gezouten boter (Gall), de wijn en Orangina. Maar ook het kleurrijke verse fruit en groenten, kaas en olijven doen mij watertanden.

Op beauty gebied ben ik fan van het Provençaalse merk l’Occitane en gebruik bijna alle producten van dit merk, vooral de handcrèmes zijn favoriet. Daarnaast is het Franse merk Embryolisse ook een grote favoriet, vooral de Lait Concentre en de Soin Correcteur de Teint.  Qua geuren heb ik een uiteenlopende smaak. Vooral het parfum van Nuxe Prodigieuse, Chanel, l’Occitane en Lancôme gebruik ik graag.

Ik luister ook regelmatig naar Franse muziek, vooral naar de liedjes van Zaz!, Juliette Armanet en Alizee. Zij brengen mij even naar mijn favoriete land vanuit huis.

Lavande Blanche l'Occitane

Wat associeer ik met Frankrijk?

De joie de vivre levensstijl van de Fransen is mij op het lijf geschreven. De levensvreugde die zij hebben, vind ik heel inspirerend. Van bijna elk klein dingetje of moment wordt volop genoten. Een zonsopgang, een heerlijke maaltijd (waar uitgebreid de tijd voor wordt genomen!), een prachtige vondst tijdens op een brocante, een wandeling, de architectuur en de mode. Niet teveel op tijd letten, echt genieten. Ja, daar kan ik me helemaal in vinden en nog veel van leren!

Dit wil ik nog doen of zien in Frankrijk

Ik zou best eens een aantal weken in Parijs en Nice willen verblijven om te werken aan mijn boek(en) en dit blog en op deze manier beter deze steden en omgeving te leren kennen. Mezelf echt onderdompelen in het Franse leven… ja, dat staat echt op mijn bucket list!

Voor welk land of stad koester jij een grote liefde?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *