Het Parijs van Esther
De favorieten van...

Het Frankrijk van Esther Broersen

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Esther! 37 jaar en ik woon in hartje Rotterdam! Ik werk als event manager en daarnaast studeer ik sinds september vorig jaar in deeltijd Franse taal en cultuur aan de universiteit Leiden.

Wanneer kwam je voor het eerst in Frankrijk?

Goh, toen ik heel klein was al met mijn ouders, op een camping in zo’n ingerichte tent, bij Frejus en in de Ardeche. Wat ik mij daarvan nog kan herinneren is dat ik dan zelf naar het winkeltje mocht op de camping en ‘une baguette et trois croissants’ mocht bestellen!

Wat is het eerste dat je doet als je in Frankrijk bent?

Een mooie plek uitzoeken met tafeltjes met wit linnen voor een uitgebreide Franse lunch met wijn en een dessert! 😊

Frankrijk geeft me het gevoel van….thuiskomen, gek genoeg.

Zou je er ooit willen wonen en zo ja waar? Heel graag! Een leuk huisje met luiken in pastelkleur en een wijds uitzicht op heuvels en wijngaarden, ergens aan de rand van een klein dorpje, zodat ik ‘s ochtends mijn baguette kan halen en het liefst op maximaal 1,5 uur rijden van de zee vandaan.

Wat is je favoriete Franse film?

Dat blijft Les fabuleux destin d ’Amélie Poulain, even wegdromen in de fantastie wereld van Amélie die de wereld op haar manier een beetje mooier probeert te maken voor de mensen om haar heen. Daar word ik blij van! En Audrey Tautou vind ik ook echt een prachtige vrouw trouwens!

Wat is je favoriete café/restaurant in Frankrijk?

Oh goh, dat is een moeilijk vraag! Ik probeer altijd van alles uit, van luxe tot eenvoudig, van typisch frans tot gewoon een pizza’tje ergens. Maar waar ik echt van kan genieten is als het klopt op gebied van gastvrijheid in combinatie met goed eten.  En waar dat voor mij klopte dat bijvoorbeeld bij La Bartavelle in Goult in de Luberon. Super leuk plekje met een echtpaar die het restaurant runt.

Het Frankrijk van Esther Broersen

Mijn ideale dag in Frankrijk is…

Oh, dan ben ik de hele dag aan het eten; van ontbijt met een koffie en jus de pamplemousse, een lekker stuk baguette met lekkere goede roomboter en een croissant, naar de uitgebreide lunch met een glas wijn en ‘s avonds wat rustiger aan met een lekkere eenvoudige maaltijd. En tussendoor de omgeving verkennen, wandelen of tourend met de auto.  

Mooiste plek in Frankrijk?

Moeilijk! Het leuke aan Frankrijk vind ik dat de streken zo enorm van elkaar verschillen, op gebied van natuur, maar ook de eetcultuur! En veel streken hebben hun eigen charme. Maar de plek waar ik vaak naar terugkeer is het zuiden, de Provence, Languedoc of de Côte d’Azur. Het buitenleven, het fijne klimaat, de combinatie van bergen, zee en prachtige dorpjes, daar kan ik enorm van genieten.

Het Frankrijk van Esther Broersen

Als je in Frankrijk zou wonen, dan….

Begin ik een B&B. Ik heb de hotelschool gedaan en na twee stages in Frankrijk in Antibes en Biarritz is dit de droom die altijd weer terugkeert. Gasten in de watten leggen is wat ik eigenlijk het liefst doe en als ik dat kan doen in het land waar ik van hou, ben ik een gelukkig mens!

Dit moet ik altijd doen als ik in Frankrijk ben…

Lunchen met wijn, jus de pamplemousse drinken en naar een hele grote supermarkt!

Dit neem ik altijd mee uit Frankrijk naar huis…

Verveine thee en mintsiroop !

Dit wil ik nog kwijt…

Ik vind het leuk dat ik door mijn Instagram pagina (klik hier) met zoveel gelijkgestemden in contact ben gekomen. Nederlanders met een B&B in Frankrijk ( mijn droom! Dus ik vind het super tof om te zien wat voor toffe dingen iedereen realiseert!), andere francofielen of fransen die hun levens delen via Instagram! Ik doe niets liever dan kletsen over Frankrijk ( en als het even kan ook in het frans 😉) dus leuk dat ik mee kan doen aan deze rubriek! 

Merci beaucoup Esther dat je mee wilde doen ! Volg Esther op Instagram voor meer mooie inspiratie van Parijs. Haar account is @gekopfrankrijk

Ook meedoen aan deze rubriek? Hartstikke leuk! Het mag ook over een andere bestemming of land gaan. Je kunt een mail sturen aan darinanykl@gmail.comIk ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *