Het Parijs van Karlie
De favorieten van...

Het Parijs van…zangeres Karlie

Wie ben je/wat doe je?

Ik ben Karlie, zangeres. Ik woon in Amsterdam met mijn vriend en kat en heb zes jaar in Parijs gewoond. Ook al woon ik nu weer in Amsterdam, Paris is en blijft mijn tweede thuis. En wat voor één 🙂 Of het nou voor ontspanning is, of voor werk, het is altijd thuiskomen. Ik ga nog geregeld die kant op, en het is onze droom om in de toekomst een klein appartementje te bemachtigen. Dream big!

Het Parijs van...zangeres Karlie

Wanneer kwam je voor het eerst in Parijs?

Ik kwam voor het eerst in Parijs tijdens een schoolreis. Ik was denk ik een jaar of 14. Dat ik er ging wonen was jaren later, op mijn 25e.

Wat is het eerste dat je doet als je in Parijs?

Het eerste dat ik doe als ik in Parijs ben ik lekker rondlopen door mijn oude buurtje, de Marais. Even vrienden gedag zeggen en gewoon even ‘thuiskomen’.

Parijs geeft me het gevoel van….

Vrijheid. Absoluut. De zes jaar die ik daar woonde staan heel erg voor het gevoel van vrijheid.

Zou je er ooit willen wonen en zo ja waar?

We zitten wel eens te kijken naar een appartementje in het 3e of 4e, zodat we daar ons eigen plekje hebben. Fulltime wonen in Parijs wil ik niet meer. Ik ben verliefd op de stad, maar vind het gemak waarmee ik thuis de stad uit kan en in de natuur ben ook heerlijk. Dus een combinatie zou perfect zijn. En als ik naar de toekomst kijk, dan zou ik graag – als we wat ouder zijn – wat meer landelijk in het zuiden van Frankrijk willen wonen. Ooit 🙂

Wie is je favoriete Franse auteur/serie/film?

Op het moment ben ik echt ‘hooked’ aan ‘The Parisian Agency’ op Netflix. Heerlijk om al die huizen van binnen te zien.

Wat is je favoriete café/restaurant aldaar?

Le Petit Marché, sinds jaar en dag 🙂 En qua drankjes: de terrasjes langs de Seine en Le Perchoir Marais.

Mijn ideale dag in Parijs is…

Heerlijk opstaan met het uitzicht op Parijs. Lekker wandelen en ergens ontbijten op een terrasje. Vroeger stapte ik de deur uit en ‘volgde ik de zon’. Zo kwam ik op de leukste, voor mij nieuw plekken, in Parijs. En dan stond ik opeens in de pop-up galerie bijvoorbeeld. Heerlijk, ook weer toppunt van vrijheid. Na het terrasje gewoon lekker rondlopen, met vrienden afspreken, of gewoon een boek lezen langs de Seine. De sfeer en taal om je heen. Eigenlijk maakt het me niet heel erg uit wat ik aan het doen ben. Rondlopen is al genoeg voor een ideal dag in Parijs.

@Lisanne Jager Photography

Mooiste plek in Parijs?

Place de Vosges heeft wel een speciaal plekje in mijn hart.

Als je in Parijs zou wonen (of voor langere tijd zou verblijven), dan….

Dan zou ik daar lekker aan het spelen zijn. Ik ben zangeres en werk zo nu en dan samen met Franse modemerken. Toen ik daar woonde was het heel lastig om rond te komen van muziek, waardoor ik veel in Nederland bleef spelen en in Parijs ging acteren. Op dit moment doe ik dit nu het meeste vanuit Nederland, maar het is echt mijn doel (en droom) om weer meer in Parijs te kunnen spelen. Het begin is er en daar ben ik al zo blij om.

Dit moet ik altijd doen als ik in Parijs ben…

Eten bij ons favoriete restaurantje, shoppen op Rue des Francs Bourgeois en een drankje doen langs de Seine. Ik heb er nu alweer zin in 🙂

Dit neem ik altijd mee uit Parijs naar huis…

Mon dieu, de Franse pharmacies zijn echt… fantastisch! Dus ik neem altijd wel iets van skincare mee naar huis, zoals de crèmes van Embryolisse en voor je lippen: Homeoplasmine. Dit werd altijd op de set gebruikt en ben sindsdien echt hooked. Nooit meer droge lippen. En, Franse boter haha. Dan hou ik het gevoel iets langer vast thuis 😉

Dit wil ik nog kwijt…

Ga naar Parijs en wijk eens af van de toeristische plekken. De ‘volg de zon’ werkt echt als een trein. Letterlijk de zon volgen tijdens een wandeling. Je komt dan op zulke mooie plekken. En neem eens de Batobus. Parijs vanaf het water is en blijft heerlijk 🙂

Merci beaucoup Karlie dat je mee wilde doen aan deze rubriek! Zoveel herkenbaar voor mij als mede Parijs liefhebber! Volg Karlijn op Instagram voor meer mooie inspiratie op het gebied van haar zangcarriere, Parijs en mode. Haar account is @karlievries.

Ook meedoen aan deze rubriek? Hartstikke leuk! Het mag ook over een andere bestemming of land gaan. Je kunt een mail sturen aan darinanykl@gmail.com. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *