Wat moet je zeker niet moet doen als je in Parijs bent
Praktische informatie

Wat je zeker niet moet doen als je in Parijs bent

Een stedentrip naar Parijs staat hoog op de lijst van velen, maar het verkennen van de Franse hoofdstad vereist meer dan alleen het aflopen van de bekende bezienswaardigheden. Om echt te genieten van alles wat Parijs te bieden heeft, is het belangrijk om enkele veelvoorkomende fouten te vermijden die de stedentrip minder leuk kunnen maken. Van het navigeren door de metro tot het vinden van de beste eetgelegenheden, in dit blog geef ik je tips zal je helpen om je stedentrip naar Parijs tot een onvergetelijke herinnering te maken. Dus lees snel verder wat wat je zeker niet moet doen als je in Parijs bent.

Het niet doen in Parijs lijstje

Ja, Parijs staat bekend om zijn verleidelijke cafés en charmante straatjes die perfect zijn om te voet te verkennen. Maar de metro van Parijs is een essentieel en efficiënt transportsysteem dat je snel en gemakkelijk door de stad kan brengen. Het vermijden van de metro kan leiden tot vermoeidheid en kostbare tijdverspilling, vooral als je van de ene bezienswaardigheid naar de andere wilt gaan.

Straat in Parijs

Lees hier meer over het gebruik van de metro in Parijs.

Te veel willen zien in te weinig tijd

Parijs heeft zoveel te bieden – van de Eiffeltoren tot het Louvre en de schilderachtige Montmartre. Maar probeer niet alles in één keer te proppen. Het is verleidelijk om zoveel mogelijk te zien, maar hierdoor loop je het risico om de charme van de stad te missen. Neem de tijd om van elk moment te genieten en laat ruimte voor spontaniteit.

Alleen toeristische restaurants bezoeken

Parijs staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, maar vermijd de valkuil om alleen de restaurants in de buurt van toeristische trekpleisters te bezoeken. Vaak zijn deze plaatsen duurder en bieden ze minder authentieke gerechten. Verken in plaats daarvan de zijstraten en lokale buurten om verborgen juweeltjes te ontdekken waar de lokale bevolking eet.

Lees ook: 14 tips om als een local in Parijs te eten
Tips om Parijs te bezoeken in de lente

De rijen bij populaire attracties onderschatten

De wachtrijen bij populaire bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en het Louvre kunnen ontmoedigend lang zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Onderschat deze rijen niet en overweeg om van tevoren tickets te kopen of vroeg in de ochtend te gaan om de drukte te vermijden.

Geen Frans proberen te spreken

Hoewel veel mensen in Parijs Engels spreken, wordt het gewaardeerd als je een paar woorden Frans probeert te spreken. Zelfs een eenvoudig ‘Bonjour’ bij het binnenkomen van een winkel of restaurant kan een lange weg gaan en de lokale bevolking laten zien dat je hun cultuur waardeert. En vergeet ook niet s’l vous plait te zeggen (dank u wel!).

Vergeet de kleine musea niet

Bij musea in Parijs denk je vaak meteen aan het Louvre terwijl de stad nog zoveel andere mooie, kleinere musea heeft. Denk hierbij aan Musee Carnavalet over de geschiedenis van Parijs, het Musee Rodin met een prachtige tuin om in te wandelen of het Musee d’Orsay, een kunstmuseum dat de geschiedenis van de westerse kunst tussen 1848 en 1914 laat zien.

Door deze veelvoorkomende fouten te vermijden, kun je optimaal genieten van je stedentrip naar Parijs. Bon voyage!

Dit blog bevat affiliate links. Bij klikken op de link ontvang ik een kleine commissie .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *