Dit zijn mijn favorieten uit Parijs
La Vie Parisienne,  Mon Journal

Dit zijn mijn favorieten uit Parijs!

Parijs… De stad van amour, stijl en elegance. Als je net zo verzot bent op de Franse hoofdstad als ik, dan weet je dat er op het gebied van beauty, mode en lifestyle genoeg te ontdekken valt. Ik neem je graag mee langs mijn favorieten uit Parijs. Dus pak een kop koffie of thee, maak het jezelf comfortabel en laat je inspireren door de crème de la crème van de Franse lifestyle, gezien door mijn ogen!

Beauty: Parijse Parfums en Huidverzorging

De Fransen staan bekend om hun verfijnde smaak en dat zie je zeker terug in de beautywereld. Mijn absolute favoriet? De roze lippenstift van Chanel, genaamd ‘Rouge Coco Shine nr 60’. Een echte klassieker waarmee je je in een klap omtovert tot een ware Parisienne. Maar er is meer:

  • Parfums van Chanel en Guerlain en Nuxe – tijdloos, elegant en onweerstaanbaar Frans.
  • Lait crème concentré van Embryolisse – het geheime wapen van Franse vrouwen voor een perfecte huid.
  • Nuxe Huile Prodigieuse – een multifunctionele olie voor gezicht, lichaam en haar. Très chic!
Nuxe Huile Prodigieuse

Mijn Parijse favorieten

Mode: Stijlvolle Kleding en Accessoires

Parijs is dé modehoofstad van de wereld en dat is niet voor niets. Van de chique boetieks tot de vintagemarkten, overal vind je stijlvolle pareltjes. Mijn persoonlijke aanraders:

  • Een klassieke trenchcoat van Cos- een echte must-have voor elke modeliefhebber en voor elke weerstype bestendig.
  • Mode van Monoprix – ik hou van de blousjes van Monoprix. Vorig jaar kocht ik er drie en ik draag ze met veel plezier. Ik kan niet wachten tot ik in augustus een dagje naar Parijs ga om even snel te kijken wat voor nieuwe blousjes ik aan mijn garderobe kan toevoegen.
Chemises Monoprix

  • Een zonnebril van het merk Jimmy Fairly en Chanel. Jimmy Fairly ontdekte ik vorig jaar toen ik door le Marais slenterde. Ik zetten deze bril op en het was meteen een goede match!
Jimmy Fairly sunglasses

Chanel sunglasses

  • Een prachtige vondst in de Marais in een Japans atelier waar de kimono’s worden vervaardigd.
Kimono Jhin Paris

  • Longchamp tassen, ja ik ben er een groot fan van en ik heb al een prachtige verzameling le Pliage in vele kleurtjes en modellen.
Longchamp le Pliage

  • De winkel 78ISL op het Ile Saint-Louis. Hier koop ik vaak gewatteerde kimonojasjes. Het is een prachtige winkel, met veel kleurrijke items en vriendelijk personeel.
78ISL Paris boutique

Les magazines: dompel je onder in de Franse Lifestyle

Wil je helemaal in de Parijse sferen komen? Grijp dan eens een Frans tijdschrift. Van mode tot interieur en van culinair tot lifestyle, er is voor ieder wat wils. Dit zijn mijn favorieten:

  • Vogue Paris – hét modetijdschrift bij uitstek, boordevol inspiratie en prachtige fotografie. Deze lees ik graag op een Parijs terrasje in de zon.
  • Marie Claire Maison – voor al je interieur-ideeën met een Franse twist.
  • Daarnaast houd ik van de Assouline winkel in de rue Bonaparte, bekend van de mooie koffietafelboeken en de boekhandel L’Ecume des Pages, een boekwinkel naast Cafe de Flore.
Marie Claire Maison

Lifestyle

Lupicia Tea en Kusmi Tea: ik heb twee favorieten thee merken die ik in Parijs heb ontdekt. De eerste, Lupicia Tea, heeft een prachtige winkel in de Rue Bonaparte en is de grootste theeleverancier in Japan. Er zijn ontzettend veel smaken om uit te kiezen, maar mijn favorieten zijn vooral de groene thee varianten en de thee met grapefruit. Vooral de blikjes zijn erg leuk om te verzamelen en te gebruiken voor bijvoorbeeld sieraden.

Daarnaast houd ik ook van Kusmi tea en vooral de die ik bijna elke avond na het eten drink. Goed voor de spijsvertering!

Kusmi tea

Ontdek jouw eigen Parijse Favorieten

Dit waren mijn persoonlijke Parijse aanraders, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken in deze prachtige stad. Lees meer Parijse inspiratie via deze link.

Dus boek dat ticket, pak je koffer en ga op zoek naar jouw eigen favorieten.

Ik wens je een geweldige tijd als je naar Parijs gaat en wie weet komen we elkaar daar wel eens tegen, met een kop koffie en een croissant in de hand.

Bon voyage!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *