De cafecultuur van Parijs
Gastronomie,  La Vie Parisienne

Over de cafés van Parijs

Een van de meest geliefde aspecten van Parijs is de cafécultuur. Cafés in Parijs zijn meer dan plekken om koffie te drinken; ze zijn ontmoetingsplaatsen waar de lokale bevolking en toeristen samenkomen om te genieten van het Parijse leven. In dit blog deel ik meer over de cafés van Parijs.

Begin je dag met een klassieke Parijs ontbijt

Een klassieke Parijse ontbijt is eenvoudig maar wel heel lekker. Bestel een croissant of een pain au chocolat, een café crème of een espresso. Neem de tijd om te zitten, te genieten van je koffie en het voorbijgaande leven te observeren. Parijs komt ‘s ochtends tot leven, en de cafés zijn daarvoor perfecte uitkijkpunten.

Tips om koffie te bestellen in Parijs

Bezoek iconische Cafés

Parijs is de thuisbasis van vele iconische cafés die een rijke geschiedenis en een geweldige sfeer hebben. Bezoek cafés zoals Café de Flore, Les Deux Magots, Le Procope of le Select. Deze cafés hebben beroemde klanten gehad, zoals schrijvers, kunstenaars en filosofen, en bieden een unieke kijk op de Parijse geschiedenis.

Lees ook: 15 feitjes over Café de Flore in Parijs

Een plekje op het terras

Een van de beste manieren om van de cafécultuur te genieten, is door op het terras plaats te nemen. De meeste Parijse cafés hebben terrasjes in de zon vanwaar je de drukte van de stad kunt observeren. Kies een tafel met uitzicht op een levendige straat of een charmant plein en laat de tijd voorbijglijden terwijl je geniet van een drankje of een lichte maaltijd.

Tips om Parijs te bezoeken in de lente

Probeer typisch Franse drankjes

Naast koffie bieden Parijse cafés een scala aan andere drankjes. Probeer een traditionele café au lait of een café noisette (een espresso met een vleugje melk). Als je de voorkeur geeft aan iets zonder cafeïne, zijn er ook heerlijke opties zoals thé à la menthe (muntthee) en chocolat chaud (warme chocolademelk). Probeer ook een glas wijn of een kir royal (champagne met crème de cassis) als je zin hebt in iets feestelijkers.

Neem de tijd

De Parijse cafécultuur draait om ontspanning en het genieten van het moment. Neem de tijd om te lezen, te schrijven, of te praten met vrienden of de lokale bevolking. Veel Parijzenaars brengen uren door in cafés, en deze ontspannen benadering is wat de cafécultuur zo speciaal maakt.

Bezoek verschillende wijken

Elke wijk in Parijs heeft zijn eigen unieke cafés en sfeer. Bezoek de Marais voor trendy cafés met een artistieke flair, of ga naar Montmartre voor een meer bohemien gevoel. In Saint-Germain-des-Prés vind je de klassieke literatuurcafés, terwijl Le Marais bekendstaat om zijn hippe en moderne cafés. Ontdek verschillende wijken om de diversiteit van de Parijse cafécultuur te ervaren.

Wat is jouw favoriete cafe in Parijs?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *