Tips om koffie te bestellen in Parijs
Gastronomie

Tips om te genieten van heerlijke koffie in Parijs

Een van mijn favoriete dingen om ‘s ochtends vroeg in Parijs te doen, is in een café zitten met een café-crème en genieten van de prachtige stad voordat deze tot leven komt. Maar op de drankenkaart staan veel verschilllende soorten koffies en vooral in het begin wist ik niet zo goed welke ik nu moest bestellen. Daarom kwam ik op het idee om de tips om koffie te bestellen in Parijs, met jullie te delen.

Koffiemomentjes in Parijs

Jaren geleden was koffie drinken in Parijs niet zo heel fijn. De “redding” werd Starbucks, waar je wel, op dat moment, goede koffie kon drinken. Gelukkig verschijnen er nu in de stad speciale koffiebarretjes wat de keuze nu veel makkelijker maakt om ergens een lekkere kop koffie te drinken.Laat ik je nu uitleggen wat de tips om koffie te bestellen in Parijs zijn.

Etiquette

Allereerst: zeg altijd “bonjour” als je een café binnengaat voordat je gaat zitten. Dit is een eenvoudige Franse etiquette die je altijd in gedachten moet houden. Let erop dat de prijs van koffie verschilt waar je gaat zitten. Aan de bar (zinc) is het een geweldige plek om mensen te zien komen en gaan voor hun espresso voordat ze naar hun werk gaan. Parijzenaars doen na het middaguur geen melk in hun koffie, maar drinken een café noir (zwart) of espresso.

Er wordt bijvoorbeeld pas een espresso geserveerd na de lunch of het diner als je je dessert op hebt. De meeste mensen drinken na het eten een espresso, maar niet met melk of room. Ook hier kun je er één bestellen met room, maar dan val je wel op.

Tips om koffie te bestellen in Parijs

Wat de melkopties betreft, is er meestal maar één en dat is volle melk, maar ze zullen niet naar je voorkeur vragen. Bij sommige cafes kun je amandel-, soja-, vetvrij of zuivelvrij bestellen. Er duiken wat dat betreft steeds meer speciaalzaken op in Parijs.

Hier zijn verschillende manieren om koffie te bestellen in Parijs die ik ken. Ik weet zeker dat er andere opties zijn en ik denk dat elk café of specifieke coffeeshop zijn eigen specifieke versie kan hebben. Maar dit zal je in ieder geval op weg helpen. Als iemand anders iets anders weet, laat het me dan weten.

Vergeet ook niet als je een koffie (of iets anders) bestelt, altijd alsjeblieft te zeggen. Bijvoorbeeld un café crème s’il vous plaît.

Verschillende types koffie om uit te kiezen

  • Café Crème. Koffie met warme opgeschuimde melk en erg romig. Dit is echter niet hetzelfde als een café au Lait. Sommige mensen zien dit koffietype als een latté.
  • Café Americain of Filtré. De gewone zwarte koffie zoals wij die kennen.
  • Allongé. Espresso met heet water, dat wordt toegevoegd om het te verdunnen.
  • Espresso. Zoals het heet: een shot espresso. Je kunt ook un double bestellen, dat is een dubbele shot espresso.
  • Noisette. Een shot espresso met een beetje gestoomde melk.
  • Café. In principe een sterke espresso, maar geserveerd in een grotere kop. De smaak is meestal behoorlijk bitter en ze serveren het met een sucre (suiker) pakje ernaast. Als je geen fan bent van bittere of sterke koffie, dan kun je deze beter aan je voorbij laten gaan.
  • Café au Lait. Versgemalen koffie met volle melk, warm en gestoomd en geserveerd in een grote kop.
  • Cappuccino. Koffie bestaande uit gelijke delen melkschuim, melk en espresso. Deze koffie wordt doorgaans alleen in de ochtend gedronken.
  • Déca. Cafeïnevrije espresso.
Cafe le Nemours Paris

Een paar leuke koffie adresjes

  • Le Nemours is een café gelegen tussen het Louvre en het Palais Royal. Na een wandeling in het nabijgelegen Jardin du Palais Royal kun je hier heerlijk koffie drinken en mensen kijken (2 Place Colette, 1e arrondissement).
  • Boot cafe. De kleinste koffiebar van Parijs (19 Rue du Pont aux Choux, 3e arrondissement).
  • Shakespeare And Company Café. Gelegende naast de beroemde boekenwinkel (35 Rue de la Bûcherie, 5e arrondissement).
  • Café Kitsuné, gelegen in het Jardin du Palais Royal (51 Gal de Montpensier, 1e arrondissement).
  • Kooka Boora. Hier worden speciale koffiesoorten aangeboden (62 rue des Martyrs, 9e arrondissement).

Heb jij een leuk koffie adresje in Parijs?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *