Mijn ode aan Parijs
Mon Journal

Mijn ode aan Parijs

Parijs, wat ben je mooi. Elke keer als ik mijn eerste voetstappen weer op de Parijse keitjes zet, verbaas ik me weer, hoe mooi je bent. Maanden zijn er verstreken, dat ik voor het laatst met mijn trolley het Gare du Nord in stapte om 2,5 uur later in Rotterdam uit te stappen. Het ging te snel…

Heimwee is wat ik voel, als ik je moet verlaten. Parijs, je voelt als een tweede thuis. Een fijn thuis waar ik me kan ontplooien, mijn creativiteit de vrije geest kan geven. Je geeft me de inspiratie die ik nodig heb. Voor mijn boek, voor dit blog. Voor mijn dagdromen. Dit is mijn ode aan Parijs.

Mijn grote liefde voor Parijs

Parijs, je bent zo prettig. Zo prettig dat de tijd voor mij stilstaat en ik niets hoef. Het werkwoord moeten komt niet voor in mijn Parijse vocabulaire. De dag begint als ik ontwaak ik mijn Parijse hotelkamer en ik me klaarmaak voor een nieuwe dag vol avonturen en nieuwe ontdekkingen. Deze dag begint als ik geniet van een koffie en croissant en ik droom over mijn leven in deze stad en ondertussen de Parisiennes gadesla die voor bij komen, op weg naar hun werk of naar een droom…

Parijs trakteert mij elke keer op mijn zintuigen. De geur van versgebakken baguettes en croissants van de bakkerij op de hoek van de straat, de prachtige etalages, de mooie uitzichten, de parken en de prachtige architectuur.

Thuiskomen

Naar Parijs gaan voelt als thuiskomen. Thuiskomen in een stad die mij zo enorm lief is. De stad waar ik altijd naar verlang..daarom mijn ode aan Parijs.

In Parijs leef ik het leven waar ik van droom. De verse croissant in de ochtend, tijdschriften kopen bij de kiosk, genieten van de mooie gebouwen en vooral de balkonnetjes waar ik zo gek op ben! Lunchen op een terras en de Franse taal om mij heen horen. Voelen dat ik erbij hoor als ik mijn bestelling doorgeef en de ober goedkeurend knikt.

Winkelen in de beroemde warenhuizen, een praatje maken met de marktkoopman als ik vers fruit koop, die ik zelf mag uitzoeken. Kwaliteit boven alles! Mijn eerste vintage aankoop doen in een schattig boetiekje in de Marais. Macarons eten bij Pierre Hermé en wandelen over het Place des Vosges waar de Parijzenaars genieten van het mooie weer…

Een avondwandeling maken langs de Seine en zien hoe de zon ondergaat en de Eiffeltoren haar magische lichtjes aan ons laat zien.

De stad hoort bij mij. Ik kan mij geen leven zonder deze prachtige stad voorstellen.

Ik neem alles waar wat er om mij heen gebeurt.

Na al mijn bezoekjes, blijft Parijs mij verrassen, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Welke geheimen herbergt Parijs nog voor mij?

Parijs ik dank je voor al die mooie momenten die ik altijd mag beleven als ik weer in de stad ben. Ook als ik me even niet goed zou voelen, om wat voor reden dan ook, dan weet ik dat jij mij altijd zal troosten. Met je schoonheid. Want jouw schoonheid is iets dat mij altijd zal bekoren.

Paris, je t’aime 💗

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *