Ontdek de charme van Place Dauphine in Parijs
Zien & Doen

Ontdek de charme van Place Dauphine in Parijs

Gelegen op het Île de la Cité biedt Place Dauphine een oase van rust midden in het drukke Parijs. Als je rue Henri Robert vanaf Pont Neuf in wandelt, worden je zintuigen getrakteerd op de schoonheid van de elegante 17e-eeuwse architectuur, geplaveide pleintjes en charmante terrasjes. Een echte hidden gem die je niet kunt overslaan bij je bezoek aan Parijs.

Op het Place Dauphine kun je genieten van de ambiance van het echte Parijs. Het plein geeft een dorpse sfeer midden in de stad. Er staan bankjes waar je kunt ontspannen met een boek. Het is ook een mooie plek om te genieten van een kopje koffie of een heerlijke maaltijd in een van de gezellige cafés en restaurants die het plein heeft. Ontdek de charme van Place Dauphine in Parijs.

Hidden gem Place Dauphine

Korte geschiedenis

Het Place Dauphine werd in de 17e eeuw aangelegd in opdracht van koning Hendrik IV en is vernoemd naar zijn zoon, de latere koning Lodewijk XIII. Oorspronkelijk werd het plein ontworpen als een koninklijke residentie. Later werd het een onmoetingsplek voor de Parijse elite. Het plein heeft een driehoekige vorm en wordt omringd door elegante gebouwen met houten gevels en puntdaken. Het plein zelf heeft naast de driehoekige vorm, elegante bogen en zuilen die een gevoel van grandeur toevoegen.

Historische architectuur Place Dauphine

Bezienswaardigheden in en rond Place Dauphine

Op het Place Dauphine valt genoeg te ontdekken. Een van de meest opvallende kenmerken is de fontein in het midden van het plein. Een populaire plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de historische gebouwen. Ook vind je her talloze kleine galeries en winkeltjes waar je souvenirs of kunstwerken kunt kopen en vergeet vooral Papeterie Gaubert niet voor mooie stationary en notitieboeken. Deze papeterie is al sinds 1830 een begrip in Parijs en voegt een enorme charme aan het Place Dauphine toe. Denk hierbij aan een oude houten trap, zichtbare balken en vloertegels. Een must see als je in Parijs bent!

Papeteries Gaubert

Restaurants Place Dauphine

Uit eten gaan op het Place Dauphine is een goed idee! Je vindt er talloze gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Franse gerechten. Of je nu zin hebt in een klassieke Franse bistro, een gezellige brasserie of meer chique, er is voor ieder wat wils!

Ben je een echte zoetekauw? Ga dan naar La Terrasse, een recent geopende patisserie op nummer 27. Je kunt hier genieten van de heerlijke lekkernijen van Philippe Conticini en Jeffrey Cagnes. Je kunt er onbijten en in het weekend genieten van een hartig menu. Reserveren is wel een aanrader!

Ontdek de charme van Place Dauphine in Parijs

Tips voor een bezoek aan Place Dauphine

  • Bezoek Place Dauphine vroeg in de ochtend of laat in de avond om de drukte te vermijden en te genieten van de authentieke sfeer.
  • Denk ook aan de omliggende straten en kades rondom het Place Dauphine. Deze zijn een must see om de prachtige uitzichten.
  • Door het hele jaar heen worden er evenementen en activiteiten georganiseerd op het Place Dauphine. Denk hierbij aan concerten, kunsttentoonstellingen, markten en festivals, er is altijd wel iets te beleven. Check hier voor data.
  • Place Dauphine is goed bereikbaar met de metro (halte Pont Neuf) of op loopafstand van de Notre-Dame.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *