Tips voor le Marais in Parijs
Zien & Doen

Tips voor le Marais in Parijs

In het hart van Parijs vind je een wijk die niet alleen rijk is aan geschiedenis en charme, maar ook een waar winkelparadijs voor degenen die op zoek zijn naar unieke, trendy en stijlvolle items. Bienvenue dans le Marais, een van de meest geliefde wijken van Parijs!

Korte historie

Le Marais was ooit een aristocratische buurt en heeft zijn middeleeuwse karakter behouden. Hier slenter je door geplaveide straatjes en ontdek je charmante pleinen.Een prachtige mix van historische architectuur en moderne flair. De wijk staat bekend om zijn artistieke sfeer en heeft een lange geschiedenis van kunstenaars, schrijvers en ontwerpers.

Authentieke sfeer in le Marais Parijs

Winkelen in le Marais

In de Rue des Francs-Bourgeois, Rue de Turenne en Rue Vieille du Temple kun je je shoppinghart ophalen. Merken zoals Sandro, Maje en The Kooples zijn hier vertegenwoordigd. Ben je op zoek naar iets unieks? Le Marais kenmerkt zich door de vele unieke boetiekjes met ambachtelijke producten, zoals sieraden en mode accessoires en interieur decoratie. Houd je meer van vintage? Dan ben je in deze wijk aan het goede adres.

De Rue des Rosiers vind je vooral winkels met Joodse gastronomie, vooral de falafel van Chez Marianne en L’As du Fallafel zijn goede adresjes. Dit is een bruisende straat waar je ook leuke boetiekjes en vintage winkels tegenkomt.

In dit blog deel ik een aantal mooie adresjes om te ontdekken in le Marais.

Een mini guide van le Marais in Parijs

Place des Vosges

Een van de bekendste en iconische pleinen van le Marais is het Place des Vosges. Dit plein is omgeven door prachtige herenhuizen en arcades. Onder deze arcades vind je winkeltjes, kunstgalerieen en goede restaurants. Tijdens mooi weer is dit plein uitermate geschikt om je voeten even op het gras uit te rusten en te genieten van de schoonheid om je heen.

Place des Vosges

Gastronomie in le Marais

Een andere foodtip is het Marché des Enfants Rouges. Dit is de oudste overdekte markt in Parijs. Op deze markt kun je je onderdompelen in de wereldkeuken van groenten en fruit en heerlijke gerechten in een authentieke sfeer bij meer dan 30 kraampjes. Deze markt is opgericht in 1628 en ontleend haar naam aan het weeshuis dat de kinderen in rode kleding kleedde.

Village Saint-Paul

Zoek je een echte hidden gem in le Marais? Dan ben je in Village Saint Paul, ook wel “dorp in de stad” op het goede adres! Hier vind je winkeltjes en galeries op het gebied van kunst en antiek in een gezellige dorpse sfeer tussen de oude gebouwen en pittoreske pleintjes.

Verborgen tuin met historie

Het Jardin Anne-Frank werd geopend in 2007 en is ontworpen ter nagedachtenis aan Anne Frank. De boodschap van deze tuin is het bevorderen van tolerantie en vreedzaam samenleven. Deze tuin is echt een oase van rust in het drukke Parijs om even te ontsnappen van de drukte en even met je eigen gedachten te zijn.

Jardin Anne Frank Paris

Een paar leuke adresjes in le Marais

  • Muskhane – Duurzame woonartikelen van viltwol in een seizoensaanbod van prachtige kleuren (3 rue Pastourette)
  • Oh my cream! – Schoonheidswinkel met meerdere merken (17 rue Debelleyme)
  • FrenchTrotters – conceptstore dat is verdeeld over twee verdiepingen en bied een breed assortiment hippe kleding, accessoires en woonartikelen (128 Rue Vieille du Temple)
  • Chance – Een sieradenboetiek en een selectie dameskleding (25 rue Charlot)
  • Alix d. Reynis – Een merk met verfijnd wit porselein, keramiek en huishoudartikelen, en fijne sieraden (14 rue Commines)
  • Melodies Graphiques – Winkel gespecialiseerd in kalligrafie en papier (10 rue du Pont Louis Philippe)
Le Marais Paris

Mini guide van le Marais

  • Liquides – Een Parijse geurboetiek ingericht naar de sfeer van een chique cocktailbar (9 rue de Normandie)
  • Jimmy Fairley, prachtige zonnebrillen (64 Rue Vieille du Temple)
  • Inoui Editions – Sjaals, accessoires en huishoudtextiel (17 rue des Blancs Manteaux)
  • Le BHV Marais – een warenhuis in een prachtig pand met een prachtige mode- en accessoire afdeling
  • Soi Paris – een boetiek dat wordt gerund door twee zussen die vrouwelijke blouses en wikkeljurken met leuke patronen ontwerpen (104 Rue Vieille du Temple)
Oh my Cream! Paris

  • La Chocolaterie de Jacques Genin – Genin is opgeleid als chef-kok en banketbakker en bekend om zijn éclair au caramel en chocoladebonbons. Er is een open werkplaats die je kunt bekijken (de wenteltrap op) en je kunt zijn producten proeven in het proeflokaal op de begane grond (133 Rue de Turenne)
  • Maison Plisson – een winkel vol met verse biologische producten en delicatessen van hoge kwaliteit afkomstig van topleveranciers. Meer dan 80% van de te koop aangeboden goederen wordt in Frankrijk gemaakt) (93 Boulevard Beaumarchais)
  • Papier Plus – deze winkel is geopend door een voormalige uitgever van boeken en verkoopt felgekleurde, met stof beklede notitieboekjes, plakboeken en fotoalbums in een groot aantal maten en vormen (9 Rue du Pont Louis-Philippe)
Papeterie Paris

Nog meer leuke adresjes om te ontdekken

  • Empreintes Paris – in deze conceptstore vind je items in beperkte oplage en originele kunstwerken gemaakt door Franse ambachtslieden en kunstenaars. Er is ook een café, een boekwinkel en een projectieruimte (5 Rue de Picardie)
  • L’as du Fallafel – hier eet je de beste falafel! Houdt er wel rekening mee dat er een rij kan staan (34 rue des Rosiers)
  • Vintage Desir (32 rue des Rosiers)
Een mini guide van le Marais in Parijs

Om te onthouden!

Le Marais is niet zomaar een wijk met vele boetiekjes en cafes; het is een ervaring. De combinatie van geschiedenis, kunst, mode en gastronomie maakt deze wijk tot een must-visit als je in Parijs bent. Ga op ontdekkingstocht in de kronkelende straatjes van le Marais, geniet van een fijne lunch op het terras en doe inspiratie op bij al deze mooie boetiekjes. Je zult versteld staan van de schatten die je zult ontdekken en de onvergetelijke herinneringen die je zult creëren.

Ben jij weleens in Le Marais geweest?

Lees ook: Voor het eerst naar Parijs? 10 tips om alles uit je stedentrip te halen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *