De magie van de overdekte passages in Parijs
Zien & Doen

De magie van de overdekte passages in Parijs

Parijs heeft ontzettend veel te bieden. Denk aan kunst, cultuur, prachtige bezienswaardigheden en architectuur. Tussen al dit moois bevindt zich een verborgen schat: de overdekte passages van Parijs. Hier maak je een reis terug in de tijd van de 19e eeuw.

Een korte geschiedenis

Deze overdekte passages zijn ontstaan in de 19e eeuw. In die tijd groeide en moderniseerde Parijs snel. Oorspronkelijk waren de passages bedoeld om de mensen te beschermen tegen slecht weer en modderige straten. De passages waren een primeur en groeiden snel uit tot een centrum van sociale activiteiten en handel.

Tussen het einde van de 18e eeuw en midden 19e eeuw werden de passages gebouwd. Het werden echte blikvangers met glazen daken, mozaïeken en beeldhouwwerken. Ze werden een blijvend eerbetoon aan de prachtige architectuur uit die tijd en een weerspiegeling van de verfijnde tijd.

De magie van de overdekte passages in Parijs

Mozaiekvloer Galerie Vivienne

Een unieke winkelervaring

Winkelen in de overdekte passages in Parijs belooft een unieke ervaring. Je vindt er een verscheidenheid aan boetiekjes, boekwinkels, antiekzaken en ambachtelijke ateliers. Van zeldzame boeken tot vintage mode en handgemaakte producten, hier kun je echt een origineel cadeau vinden om te geven (of aan jezelf!).

Gastronomie

Naast de unieke winkels vind je ook een groot aanbod aan goede gastronomie. De cafés en restaurants hebben heerlijke gerechte en drankjes op hun menukaarten staan waar je van kunt genieten te midden van deze historische pracht.

Bezienswaardigheden in de passages

De passages hebben nog meer te bieden dan alleen winkelen en gastronomie. Op cultureel gebied kun je je hart ophalen aan de kleine musea en kunstgalerijen die de passages herbergt. Een geweldige kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en de kunst van Parijs terwijl je door de prachtige passages slentert.

Hotel Chopin Paris

Ontdek een verborgen wereld middenin Parijs

Als je ronddwaalt in de passages, begeef je je even in een hele andere wereld. De drukte van de Parijse straten is naar de achtergrond verdreven. Je bevindt je in een oase van rust en schoonheid.

Maar waar vind je de overdekte passages in Parijs?

Enkele van de meest opmerkelijke passages om te bezoeken zijn Passage des Panoramas, Galerie Vivienne, Passage Jouffroy en Passage Verdeau. In dit artikel kun je lezen wat er in elke passage te zien is.

Tip! Download hier een plattegrond van de overdekte passages van Parijs

Als je door deze passages wandelt, dan reis je even terug naar de Belle Epoque periode van de stad. Hier ervaar je nog de elegantie en de schoonheid uit die tijd. Vergeet dus niet bij je volgende bezoek aan Parijs een aantal van deze passages te bezoeken en je onder te dompelen in de magie van dit stukje Parijs.

Lees ook mijn artikel “Kerstsfeer proeven in Parijs” in het IloveParis magazine waar ik ook tips deel over de passages in kerstsfeer.

Ben jij weleens in deze passages geweest?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *