7 tips om Parijs te ervaren als een local
La Vie Parisienne

7 tips om Parijs te ervaren als een local

Een stad leren kennen door de ogen van een local? Het is een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de cultuur van de stad en de unieke charme ervan echt te waarderen. In dit blog deel ik 7 tips om Parijs als een local te ervaren.

Flaneren

De beste manier om Parijs als een local te ervaren en de niet toeristische plekken in Parijs te ontdekken, is door te wandelen (“flâner” in het Frans) en te verdwalen door de stad. Op deze manier kom je vaak op niet toeristische plekken en leer je de authentieke stad echt goed kennen. Start met de wandeling op een bepaald punt en laat je meeslepen door de flow. Laat jezelf verrassen wat onbekend Parijs je te bieden heeft!

Lees ook: De kunst van het flaneren

Boekentip: Flânereur – the art of wandering the Streets of Paris – Federico Castigliano

Parijs ervaren als een local

Geniet van het Parijse cafe leven

In een café zitten en mensen kijken is een geweldige activiteit om te doen als je in Parijs bent. Neem dus de tijd om Parijs te zien als een local, ga naar een bistro of café, bestel je koffie en geniet van de wereld om je heen.

Lees ook: over de cafes in Parijs

Bezoek markten

Als je het locale leven in Parijs wilt ervaren, is een bezoek aan een van de vele markten een goed idee! Hieronder staan ​​een paar van mijn favoriete:

  • Marché des Enfants Rouges (3e arr.): de oudste markt van Parijs sinds 1615.
  • Marché Saksen-Breteuil (7e arr.)
  • De Marché President-Wilson (16e arr.)
  • Le Marché Saint-Germain-des-Prés (6e arr.)
  • De Marché aux fleurs op het Île de la Cité (1e arr.)

Relaxen in het park

Parijs heeft heel veel mooie parken waar je kunt relaxen en Parijzenaars kunt ontmoeten zoals het Parc des Buttes Chaumont (19e arr.), het Parc Monceau (8e arr.), Jardin des Tuileries (1e arr.) en het Jardin du Luxembourg (6e arr.). arr.). Het Jardin du Luxembourg heeft een muziekkoepel bij de oostelijke ingang waar vaak muziakale events worden gehouden.

Een oase van rust in Parijs: Jardin du Luxembourg

Dwaal door prachtige overdekte galerijen

Hier zijn enkele van de best overdekte galerijen in Parijs:

  • Galerie Vivienne (2e arr.): een luxe eet- en winkelgebied versierd met gouden tinten.
  • Passage des Panoramas (2e arr.): deze passage wordt beschouwd als de eerste overdekte loopbrug in Parijs.
  • The Passage Brady (10e arr.): ook bekend als “Little India” vanwege de overvloed aan Indiase winkels en restaurants.
  • Passage du Grand-Cerf (2e arr.)
  • De Passage Verdeau (3e arr.)
  • Passage des Princes (2e arr.)
Lees ook: de magie van de overdekte passages in Parijs

Ontdek de kleine musea

Natuurlijk zijn het Louvre, het Musée d’Orsay, het Centre Pompidou en de andere grote musea van Parijs allemaal op een bepaald moment in je leven een bezoek waard, maar als je Parijs als een local wilt zien, bezoek dan enkele van de minder bekende musea.

  • Musée de la Vie Romantique: gehuisvest in een charmant hôtel particulier uit 1830.
  • Musée Jacquemart-André is gevestigd in een weelderig 19e-eeuws herenhuis.
  • Le Petit Palais: het werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900 en werd in 1902 een museum. Een charmant klein museum dat makkelijk in ongeveer een uur te bezoeken is.
  • Musée de Montmartre: dit voormalige huis was ooit de thuisbasis van mensen als Renoir en dateert helemaal uit de 17e eeuw, waardoor het een van de oudste huizen in het arrondissement is.
  • Musée Rodin: je wandelt door een prachtige groene tuin waar je heerlijk kunt ontspannen met een boek of een zelfgebrachte picknick. Een oase van rust in de drukke stad!

Gastronomische rue Montorgeuil

De rue Montorgeuil is een lange straat met een overvloed aan terrasjes. Kies er een uit en geniet van een café noisette en bewonder de Parijse mode die voor je neus voorbij komt. Daarna is het tijd om je boodschappen te halen bij een van de vele fromageries en boulangeries.

7 tips om Parijs als een local te ervaren

Botanisch Parijs – Jardin des Plantes

Bezoek het Jardin des Plantes (57 Rue Cuvier). Dit is een van de bekendste botanische tuin in Frankrijk en een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van alle pracht.

Heb jij nog een tip om Parijs als een local te ervaren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *