Zien & Doen

Waarom Parijs bezoeken in augustus een goed idee is

Een bezoek aan Parijs in augustus kan een plezierige ervaring zijn, aangezien het hoogzomer is en de stad bruist van de activiteiten en evenementen. In dit blog deel ik waarom Parijs bezoeken in augustus een goed idee is.

Parijs in augustus

Omarm het buitenleven. Parijs kan in augustus warm zijn, dus profiteer van het aangename weer en verken de prachtige parken en tuinen van de stad. Het Jardin du Luxembourg blijft favoriet, maar denk ook eens aan het Parc des Buttes-Chaumont of de Tuilerieën of een van de kleine stadsparkjes.

Maak een boottocht over de Seine en geniet van een prachtig uitzicht op de iconische bezienswaardigheden van Parijs, waaronder de Eiffeltoren, de Notre-Dame en het Louvre. Vooral cruises bij zonsondergang zijn betoverend. Boek hier je ticket om zeker te zijn van een plekje op de boot.

Geniet van een mooie film in een van openluchtbioscopen. Je kunt naar een film kijken in locaties als Parc de la Villette of Parc des Buttes-Chaumont. Vergeet niet een picknickkleed en wat snacks mee te nemen.

Er zijn altijd wel festivals in Parijs. Bekijk alle zomerfestivals of evenementen die plaatsvinden tijdens je bezoek op sortiraparis.com

Dwaal door de charmante wijk Montmartre, bekend om zijn artistieke geschiedenis, prachtige uitzichten vanaf de Sacré-Cœur en de Bohemien sfeer. Geniet van een drankje op het Pl. Charles Dullin, een pittoresk pleintje, overschaduwd door bomen tegenover het Theatre de l’Atelier.

Verken de Marais-wijk. Le Marais is een trendy en historische wijk met smalle straatjes, modieuze boetieks, kunstgalerijen en uitstekende cafés. Het is een geweldige plek om te winkelen en mensen te kijken. Als je je voeten even rust wilt gunnen dan is het Place des Vosges een perfecte plek om te relaxen.

Zijn de temperaturen te hoog?

Bezoek enkele van de beroemde musea van Parijs, zoals het Louvre, Musee d’Orsay of Centre Pompidou Probeer vroeg te gaan of overweeg om van tevoren kaartjes te kopen om lange rijen te voorkomen (klik hiervoor op de musea hierboven genoemd).

Lees ook: wat te doen in Parijs met tropische temperaturen? 10 tips

Zomeruitverkoop: als je een fan bent van winkelen, heb je geluk. Augustus is wanneer de zomeruitverkoop (Les Soldes) wordt gehouden, met geweldige kortingen op mode, accessoires en meer. Lees hier tips voor de uitverkoop in Parijs.

Geniet van heerlijke zomertraktaties, zoals ijs van Berthillon, verfrissende sorbets en heerlijke gebakjes van lokale patisseries.

Ben je de eerste zondag van de maand in augustus in Parijs dan kun je eindelijk de Arc de Triomphe op de foto zetten zonder auto’s. De Champs-Elysées is dan voor autoverkeer afgesloten van 11:00-18:00 uur. De eerste vier arrondissementen in Parijs zijn ook grotendeels autovrij tussen 10:00-18:00 uur.

Overweeg om dagtochten te maken naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals het paleis van Versailles of het charmante stadje Giverny, waar de beroemde tuinen van Monet te vinden zijn.

Augustus in Parijs kan behoorlijk heet worden, dus vergeet niet om een ​​fles water mee te nemen zodat je de hele dag gehydrateerd blijft.

Nog meer ideeen voor een onvergetelijke tijd in Parijs:

Geniet van je reis naar Parijs! Er is zoveel te zien en te beleven dat je zeker een onvergetelijke tijd zult hebben in de Lichtstad.

Dit blog bevat affiliate links. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *