Het verborgen plein aan Square Rapp
Zien & Doen

Het verborgen plein aan Square Rapp

Met zijn Art Nouveau-gebouwen, het fantastische uitzicht op de Eiffeltoren en het ansichtkaartdecor, is het Square Rapp, een plek in Parijs die je zeker niet mag overslaan.  Het is een van de hidden gems van Parijs. In dit blog neem ik je mee op ontdekking naar het verborgen plein aan Square Rapp.

Eiffeltoren vanaf Square Rapp

Square Rapp

Het 7e arrondissement, dat erg populair is bij toeristen maar de Parijzenaar eigenlijk mijdt, ervaart de afgelopen jaren een opleving van interesse dankzij de architectuur die erg fotogeniek is. Gelegen op slechts een steenworp afstand van de Eiffeltoren, is Square Rapp een van die magische plekken in Parijs. Ik ontdekte dit pleintje tijdens een van mijn wandeltochten door de stad.

Square Rapp Paris
Appartement Square Rapp

Eerlijk is eerlijk, je loopt er zo aan voorbij! Het is dat ik nieuwsgierig was, anders was ik er zo aan voorbij gewandeld Gelegen tussen 33 en 35 Avenue Rapp, wordt deze “oase van rust” gedomineerd door slechts vier gebouwen in Haussmann-stijl en vernoemd is naar de 18e-eeuwse geboren generaal, Jean Rapp.

Historie Square Rapp

Vóór 1997 stond de dit steegje bekend als Villa de Monttessuy. Op  nr. 3 woonde de excentrieke architect Jules Lavirotte (bekend om zijn extravagante en soms controversiële Art Nouveau-creaties in Parijs) in een appartement op de 5e verdieping.

Jules Lavirotte, de sterrenarchitect van de Art Nouveau-beweging in Parijs, is de bedenker, ook van het imposante gebouw aan de aangrenzende kant en een ander gebouw in de buurt, op 29 Avenue Rapp. Een gebouw dat zeker een mooie prijs van het meest indrukwekkende gebouw zou Parijs kunnen winnen.

Het was erg leuk om weer een hidden gem van Parijs te ontdekken!

Kende jij deze plek in Parijs?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *